Vrachtwagens

De transportsector speelt een belangrijke rol bij de omschakeling naar schone energiebronnen en de vermindering van schadelijke uitstoot. In het stadsvervoer zien we een omschakeling naar bussen op aardgas, trolleybussen krijgen een batterij waardoor zij ook enkele kilometers “off the grid” kunnen rijden, steeds meer taxi’s rijden elektrisch (op accu’s of op waterstof), en nu is er dan ook de vrachtwagen op waterstof. De voordelen mogen duidelijk zijn: hij kan langere afstanden overbruggen dan een exemplaar dat accu’s gebruikt om de electrische motor aan te drijven, hij hoeft geen zware batterijen mee te slepen en het “opladen” (lees: waterstof tanken) duurt niet noemenswaardig langer dan het vullen van een dieseltank.

In de VS waar vaak zeer lange afstanden moeten worden overbrugd is de vrachtwagen op waterstof een prima optie voor bedrijven die een groen imago willen uitstralen. De benodigde energie voor de productie van waterstof kan immers duurzaam worden opgewekt.

Het bedrijf Nikola Motor Company ging in het voorjaar van 2020 naar de beurs. Naast vrachtwagens leveren ze ook “Power Sport Vehicles”.

Meer over auto’s: klik [hier].

Nikola Motor
Nikola Powersports